Veterinärmedizinische Universität Wien Forschungsinformationssystem VetDoc

Grafischer Link zur Startseite der Vetmeduni Vienna

Paulsen Peter,

Beiträge für wissenschaftliche Veranstaltungen

Vortrag

Herbsthofer, M; Smulders, FJM; Paulsen, P (2019): Visuelle Bewertung der Sauberkeit von Rehwild in der Decke in einem Wildbearbeitungsbetrieb und pH-Werte in der Rückenmuskulatur. 181-182.-60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz; SEP 24-27, 2019; Garmisch-Partenkirchen, Germany. (ISBN: 978-3-86345-492-0 )

Karhan, M; Smulders, FJM; Paulsen, P (2019): Sauberkeit von Schlachtrindern: Ergebnisse einer Pilotstudie aus Niederösterreich. 179-180.-60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz; SEP 24-27, 2019; Garmisch-Partenkirchen, Germany. (ISBN: 978-3-86345-492-0 )

Paulsen, P (2019): Wildbrethygiene - Überlegungen zu einer "best practice". 74-81.-19. Fortbildungstagung des Österreichischen Verbands der Amtstierärztinnen und Amtstierärzte (ÖVA); MAY 16-17, 2019; Bad Tatzmannsdorf, Austria.

Paulsen, P (2019): Meat quality traits in wild boars hunted in drive hunts. Game meat: Health and food safety aspects; APRIL 12, 2019; Napoli, Italy. 2019.

Paulsen, P (2018): Rechtsgrundlagen der Wildfleischvermarktung. Fortbildungsseminar des Amts der Vorarlberger Landesregierung; Nov 4, 2018; Bregenz, Austria. 2018.

Paulsen, P (2018): Stressfaktoren und Wildfleischqualität. III. AGES Seminar Wildtierkrankheiten; NOV 16, 2018; Innsbruck, Austria. 2018.

Paulsen, P (2018): Parasiten in Wildfleisch - Schönheitsfehler oder gesundheitliche Gefahr? V. Trichinen Workshop der AGES; OCT 4, 2018; Mödling, Austria. 2018.

Paulsen, P (2018): Biosicherheit bei der Jagd. 4. Fortbildungsveranstaltung des NÖ TGD und der NÖ Tierärztekammer; SEP 15, 2018; Heiligenkreuz, Austria. 2018.

Paulsen, P (2018): Food safety and security in the meat chain: The case of meat from game. Model United Nations Conference on Environment and Development; APR 22-27, 2018; Vienna, Austria. 2018.

Paulsen, P; Forejtek, P; Vodnansky, M; Smulders, FJM (2018): Carcass Quality traits of wild boar killed in drive hunts. 21-21.-Hygiena Alimentorum XXXIX; MAY 16-18, 2018; Strbske Pleso, Slovakia. (ISBN: 978-80-8077-579-7 )

Wagner, M; Zwirzitz, B; Stessl, B; Paulsen, P; Mann, E; Wetzels, SU (2018): Das Mikrobiom in der Lebensmittelkette. -59. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEPT 25-28, 2018; Garmisch-Partenkirchen, Austria.

Winkelmayer, R; Paulsen, P (2018): Ethical aspects of the utilization of wild game meat. 174-178.-Professionals in Food Chains. EurSafe Congress 2018; Jun 13-16, 2018; Vienna, Austria. (ISBN: 978-90-8686-321-1 )

Wolfram, I; Forstenpointner, G; Paulsen, P (2018): Zur Fleischversorgung von Städten im Wandel der Zeit. Wissenschaftliche Sitzung der ÖGT; NOV 29, 2018; Vienna, Austria. 2018.

Paulsen, P (2017): "Clean cattle policy" und Auswirkungen auf die Schlachthygiene beim Rind. ÖGT-Jahrestagung 2017; JUN 10, 2017; Gumpenstein. 2017.

Paulsen, P; Pinisch, M (2017): Efficacy of sample digestion during Trichinella testing (magnetic stirrer method). Hygiena Alimentorum XXXVIII - Safety Of Meat And Meat Products In Searching For Traditional Quality; MAY 17-19, 2017; Strbske Pleso. 2017.

Paulsen, P (2016): Lebensmittelhygienisch bedeutsame Parasiten der Wildtiere (des jagdbaren Wildes) in Niederösterreich. Parasitologische Fachgespräche 2016 "Parasiten am oder im Wasser"; Jul 11, 2016; Vienna, AUSTRIA. 2016.

Paulsen, P (2016): Weichschuss und Wildbrethygiene. 3. Fortbildungsveranstaltung der Österr. Tierärztekammer - LSt. NÖ in Kooperation mit dem NÖ Landesjagdverband ; SEP 17, 2016; Heiligenkreuz, AUSTRIA. 2016.

Paulsen, P; Dicakova, Z (2016): Dietary Uptake Of Biogenic Amines And Polyamines Via Dairy Products. 43-46.-Hygiena alimentorum XXXVII; May 18-20, 2016; Strbske Pleso, SLOVAKIA. (ISBN: 978-80-8077-486-8 )

Schuen, A; Nauman, K; Paulsen, P; Smulders, FJM; Pfeifer, A (2016): Verwendung von eingebetteten Temperaturloggern zur Dokumentation der Temperaturführung in Convenience und cook-and-chill Produkten. 201-201.-57. Arbeitstagung des Arbeitsgebiets Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 27-30, 2016; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY. ATD und Lebensmittelkontrolle Sonderausgabe 27.9.-30.9.2016;

Wolfram, I; Forstenpointner, G; Smulders, FJM; Paulsen, P (2016): Meat and livestock supply in Vienna in the late 19th century: Animal welfare, food security and food safety. 42nd WAHVM World Congress, Vienna, AUSTRIA, JUL 27-30, 2016. Wiener Tierärztliche Monatsschrift (103), S1 10-11.

Wolfram, I; Forstenpointner, G; Smulders, JFM; Paulsen, P (2016): Die Fleischversorgung Wiens im späten 19. Jahrhundert: Tierwohl und Lebensmittelsicherheit. 272-272.-57. Arbeitstagung des Arbeitsgebiets Lebensmittelhygiene der DVG; 27.9.-30.9.2016; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY. ATD und Lebensmittelkontrolle Sonderausgabe 27.9.-30.9.2016;

Paulsen, P (2015): "Master of Veterinary Public Health" - Erfahrungen aus einer 12jährigen europäisch-asiatischen Bildungskooperation. -Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft der Tierärztinnen und Tierärzten; JUN 20, 2015; Vienna, AUSTRIA.

Paulsen, P (2015): Wildkrankheiten und Zoonosen. Bezirksjägertrag Gänserndorf; APR 19, 2015; Dürnkrut, AUSTRIA. 2015.

Paulsen, P; Bauer, F; Schuhmann-Irschik, I; Sager, M (2015): Bleifrei: aktueller Stand der Diskussion. Akademie Grünes Kreuz; NOV 17, 2015; Vienna, AUSTRIA. 2015.

Paulsen, P; Smulders, FJM; Avagnina, A (2015): Analysis of the time-temperature profile in the game meat chain. 31-33.-Hygiene Alimentorum XXXVI; MAY 13-15, 2015; Strbske Pleso, SLOWAKIA. (ISBN: 978-80-8077-458-5 )

Shousha, A; Sofka, D; Paulsen, P; Humphrey, T; Hilbert, F (2015): Horizontal transfer of antimicrobial resistance genes by bacteriophages isolated from pork and slaughter pig carcasses. -6th Symposium on Antimicrobial Resistance in Animals and the Environment (ARAE 2015); JUN 29 - JUL 1, 2015; Tours, Loire Valley, France.

Shousha, A; Sofka, D; Paulsen, P; Humphrey, T; Hilbert, F (2015): Antibiotic resistance transducing coliphages found on pork. -Jahrestagung der ÖGT; JUN 20, 2015; Vetmeduni Vienna.

Awaiwanont, N; Smulders, FJM; Paulsen, P (2014): Modelling the growth potential in traditional Austrian cooked-cured meats. Joint PROMISE and BACFOODNET conference; NOV 17-19, 2014; Vienna, AUSTRIA. 2014.

Hilbert, F; Shousha, A; Awaiwanont, N; Sofka, D; Smulders, FJM; Paulsen, P; Szostak, MP (2014): Phagen als Überträger von Antibiotikaresistenzen: Bedeutung im Lebensmittel. Wiss. Sitzung der ÖGT - Sektion Lebensmittel / ÖGFWT – Wiener Lebensmittelgespräche; May 23, 2014; Vetmeduni Vienna, Austria. 2014.

Paulsen, P (2014): Widbretqualität vom Kühlraum bis zur Küche und zum Konsumenten. 28. Wildökologische Informationstage; MAR 29, 2014; Klagenfurt, AUSTRIA. 2014.

Paulsen, P (2014): Recent findings of Alaria alata mesocercariae in wild boars in Austria, Hungary and the Czech Republic. Parasitological Day 2014 - Pannonian Parasites; MAY 23, 2014; Marz, AUSTRIA. Publ. Österr. Ges. f. Tropenmedizin, Parasitologie und Migrationsmedizin. Printed by Naturhistor. Museum, Wien.;

Paulsen, P; Awaiwanont, N; Smulders FJM (2014): Growth of Listeria monocytogenes in jelly pork ("Sulz") and the effect of addition of organic acids. -XVI Food products safety and quality management; OCT 29-31, 2014; Srbske Pleso, SLOVAKIA. (ISBN: 978-80-89385-31-7 )

Irschik, I; Sager, M; Paulsen, P; Bauer, F (2013): Kupfer im Wildbret – welche Einflussfaktoren sind zu beachten?. Alle(s) Wild ? BfR-Symposium zu Forschungsvorhaben zum Thema Wildbret.; MAR 18-19, 2013; Berlin, GERMANY. 2013.

Irschik, I;Sager, M; Paulsen, P; Bauer, F (2013): Oxidative Stabilität von Wildfleischerzeugnissen bei erhöhtem Kupfergehalt bzw. eingebetteten Kupferfragmenten. 54. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, GERMANY, SEP 24-27, 2013. Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle (2013, Sondernr.) 103-103.

Paulsen, P (2013): EFSA Gutachten zur Schlachttier- und Fleischuntersuchung � Entstehungsprozess und Bedeutung für die Fleischuntersuchung, dargestellt an dem Gutachten für Farmwild. Wissenschaftliche Sitzung der ÖGT- Sektion Lebensmittel gem. mit der ÖGFWT; NOV 28, 2013; Vienna, AUSTRIA. 2013.

Paulsen, P (2013): EHEC: die neue Gefahr? – Statusbericht und Ausblick: II. Enterohämorrhagische E. coli in Fleisch und Fleischerzeugnissen. „Netzwerkveranstaltung im Rahmen des Projekts „Sichere F & E“, „Erhöhung der F&E Kompetenz für risikooptimierte Produktentwicklung - Lebensmittelsicherheit – Aktuelle Schwerpunkte“; FEB 12, 2013; Vienna, AUSTRIA. 2013.

Paulsen, P (2013): Shelf life of vacuum-packed meat: when every °C counts. Food Products Safety and Quality Management 2013; OCT 21-23, 2013; Tatranska Lomnica, SLOVAKIA. 2013.

Paulsen, P; Irschik, I (2013): Nachweis von Alaria alata Mesozerkarien bei Wildschweinen in Ostösterreich. AGES Akademie - Seminar Wildtierkrankheiten; JUN 19, 2013; Vienna, AUSTRIA. 2013.

Paulsen, P; Irschik, I; Bauer, F; Sager, M (2013): Untersuchungen zur Toxizität von Kupfer aus Büchsengeschossen. ÖBF Jagdforum; NOV 29, 2013; Gumpoldskirchen, AUSTRIA. 2013.

Paulsen, P; Irschik, I; Sager, M (2013): Ökotoxikologische Auswirkung von Blei, Kupfer und Zink. Alle(s) Wild? BfR-Symposium zu Forschungsvorhaben zum Thema Wildbret; MAR 18-19, 2013; Berlin, GERMANY. 2013.

Paulsen, P; Irschik, I; Sager, M (2013): Von A(ntimon) bis Z(ink): Jagdgeschosse als chemische und physikalische Gefahren im Wildfleisch. Fortbildungsveranstaltung des Landesverbands der im öffentlichen Dienst beschäftigten Tierärzte Baden-Württemberg, 2013; MAR 21, 2013; Dettingen, GERMANY. 2013.

Paulsen, P; Irschik, I; Sager, M; Bauer, F (2013): Der bleifreie Schuss - Umweltaspekte und Lebensmittelsicherheit. Tagung der Österr. Ges. d. Tierärzte - Sektion Wildtierkunde und Umweltforschung: Aktuelles rund um Wildtiere.; MAY 22, 2013; Gumpenstein, AUSTRIA. 2013.

Winkelmayer, R; Irschik, I; Paulsen, P (2013): Was Jäger vom Lebensmittel Wildfleisch halten. 54. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, GERMANY, SEP 24-27, 2013. Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle (2013, Sondernr.) 102-102.

Bauer, F; Bauer, A; Paulsen, P (2012): Processing of meat from wild boars: from boar taint to rancidity. 28-29.-IRFGMH 2012: Game meat hygiene in focus; OCT 11-12, 2012; Vienna, AUSTRIA. (ISBN: 3-901950-10-9 )

Paulsen, P (2012): Poultry and Poultry Products - Risk for Human Health. 31-32.-Hygiena Alimentorum XXXIII; MAR 9-11, 2012; Strbske Pleso, SLOVAK REPUBLIC. (ISBN: 978-80-7148-063-1 )

Paulsen, P (2012): Microbiological Food Safety Issues in Meat from Wild Game and Implications for Meat Processing. European Symposium on Food Safety od the International Association for Food Protection; May 21-23, 2012; Warszaw, POLAND. 2012.

Paulsen, P (2012): Sicherheit und Qualität von Fleisch, Fleischerzeugnissen und Eiern in der EU. Seminar "Innovative Trends bei Fütterung und Tiergesundheit"; DEZ 5, 2012; Vienna, AUSTRIA. 2012.

Paulsen, P; Bauer, F; Irschik, I (2012): Bleihaltige und “bleifreie” Jagdgeschosse - Lebensmittelsicherheit und –hygiene. Fortbildungsveranstaltung des Inst. f. Wildtierökologie (IEZ) der VFU Brno; JAN 17, 2012; Brno, CZECH REPUBLIC. 2012.

Paulsen, P; Irschik, I; Pfeifer, A (2012): Untersuchungen zum Vorkommen des Dunckerschen Muskelegels bei Wildschweinen in Ostösterreich. 117-117.-53. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 25-28, 2012; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY. IN: Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle, Sonderausg. 2012;

Baranyi, J; Paulsen, P (2011): Die Anwendung der "vorhersagenden (prädiktiven) Mikrobiologie" (predictive microbiology) auf Lebensmittelsicherheitsfragen. BTSF - Better Training for Safe Food; MAY 23-27, 2011; Budapest, HUNGARY. 2011.

Omurtag, I; Hilbert, F; Paulsen, P; Smulders, FJM (2011): Campylobacter and Campylobacteriosis in Turkey. -6th European Symposium; MAR 23-25, 2011; Tatranske Matliare, SLOVAK REPUBLIC. (ISBN: 978-80-89385-12-6 )

Omurtag, I; Paulsen, P; Smulders, FJM (2011): Foodborne Campylobacteriosis: Risk ranking of foods based on categorial / ordinal scales. 56-58.-XIII Food Safety and Quality Management.; OCT 24-26, 2011; Tatranska Javorina, SLOWAKIA. (ISBN: 978-80-89385-16-4 )

Omurtag, I; Paulsen, P; Smulders, FJM (2011): A model to assess the exposure of consumers to foodborne Campylobacter via typical turkish food. 28-31.-Hygiena Alimentorum XXXII: Meat and Meat Products – Production, Safety and Quality; MAY 11-13, 2011; Strbske Pleso, SLOVAK REPUBLIC. (ISBN: 978-80-8077-231-4 )

Paulsen, P (2011): Animal welfare of slaughter aminals at the time of transportation and slaughtering. 15-16.-Hygiena Alimentorum XXXII: Meat and Meat Products – Production, Safety and Quality; MAY 11-13, 2011; Strbske Pleso, SLOVAK REPUBLIC. (ISBN: 978-80-8077-231-4 )

Paulsen, P; Irschik, I; Bauer, F (2011): Lebensmittelhygienische Aspekte der Verwendung "bleifreier" Vollkupfer-Jagdgeschosse zur Erlegung von Großwild. 52. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, GERMANY, SEP 27-30, 2011. Sonderausgabe 2011: 100-100.-52. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 27-30, 2011; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY. , Sonderausgabe 2011

Paulsen, P; Omurtag, I (2011): Examples of risk management and risk communication in the food chain at regional level: Learning from mistakes. 54-55.-XIII Food Products Safety and Quality Management.; OCT 24-26, 2011; Tatranska Javorina, SLOWAKIA. (ISBN: 978-80-89385-16-4 )

Paulsen, P; Omurtag, I; Smulders, FJM (2011): Listeria in meat products - Legislation, consumer concerns and control options. -6th European Symposium; MAR 23-25, 2011; Tatranske Matliare, SLOVAK REPUBLIC. (ISBN: 978-80-89385-12-6 )

Irschik, I; Bauer, F; Paulsen, P (2010): Residual blood in muscles of game: A preliminary study on detection methodology and relevance for meat quality and shelf life. Food Products Safety and Quality Management; OCT 25- 27, 2010; Strbske Pleso, SLOVAK REPUBLIC. 2010.

Paulsen, P (2010): Food safety: What is an acceptable risk ?. -5th European seminar; MAR 8-10, 2010; Tatranska Strba, SLOVAK REPUBLIC. (ISBN: 978-80-89385-07-2 )

Paulsen, P (2010): Health hazards associated with handling and consumption of meat from wild game. -5th European seminar; MAR 8-10, 2010; Tatranska Strba, SLOVAK REPUBLIC. (ISBN: 978-80-89385-07-2 )

Paulsen, P (2010): Microbiological quality of minced meat at retail in Vienna. Food Products Management and Safety XII; OCT 25- 27, 2010; Strbske Pleso, SLOVAK REPUBLIC. 2010.

Fettinger, V; Paulsen, P (2009): Wildfleisch-Direktvermarktung in NÖ: Untersuchungen zur Produktqualität. 58-63.-Erste Niederösterr. Wildfleisch- Direktvermarkter-Tagung; NOV 12, 2009; Obersiebenbrunn, AUSTRIA. (ISBN: 3-901950-09-5 )

Paulsen, P (2009): Animal welfare, meat science and the veterinary profession. B: 174-175.-Animal Protection and Welfare; SEPT 22-23, 2009; Brno, CZECH REPUBLIC. , B (ISBN: 978-80-7305-079-5 )

Paulsen, P (2009): Quality assurance and training in Trichinella inspection of meat from wild boars in Lower Austria. 30: 27-29.-Hygiena alimentorum XXX - Poultry, eggs, fish and game production in conditions of the common market; MAY 13-15, 2009; Strbske Pleso, SLOVAK REPUBLIC. , 30 (ISBN: 978-80-7148-060-0 )

Paulsen, P (2009): Fleischuntersuchung bei Wild und Behandlung des erlegten Wildes. Projekttag der LFS Pyhra und LFS Hohenlehen; JUN 5, 2009; Pyhra, AUSTRIA. 2009.

Paulsen, P (2009): Microbiological safety and quality of meat cuts and meat products from game. 4-4.-IRFGMH Conference: Game Meat Hygiene in Focus.; JUN 18-19, 2009; Brno, CZECH REPUBLIC. (ISBN: 978-80-7305-077-1 )

Paulsen, P; Fettiger, V (2009): Structure and legal framework for the direct local marketing of meat and meat products from wild game in Austria. Hygiene of wild game meat and its safety within the food chain; APR 23-24, 2009; Prague, CZECH REPUBLIC. 2009.

Paulsen, P; Fettinger, V (2009): Mikrobiologische Eigenkontrolle in der Wildfleisch-Direktvermarktung in Niederösterreich. 77-77.-50. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 29 - OCT 2, 2009; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY.

Paulsen, P; Fettinger, V (2009): Wildfleisch-Direktvermarktung in NÖ: Untersuchungen zur Struktur. 48-57.-Erste Niederösterr. Wildfleisch- Direktvermarkter-Tagung; NOV 12, 2009; Obersiebenbrunn, AUSTRIA. (ISBN: 3-901950-09-5 )

Paulsen, P; Mifek, S; Schopf, E (2009): Mikrobiologische Kontrollen: Lebensmittelsicherheit und Prozesshygiene. 90 Jahre ÖGT - Satellitensymposium der Sektion Lebensmittel tierischer Herkunft; MAY 15, 2009; Vienna, AUSTRIA. 2009.

Paulsen, P; Mifek, S; Schopf, E (2009): Assurance of food safety and process hygiene by introduction of quality-assured microbiological assays. Bio Merieux Customer Day; MAY 6, 2009; Budapest, HUNGARY. 2009.

Paulsen, P; Smulders, FJM; Hilbert, F (2009): A Model to Develop Performance Objectives in Foods. 4. Europsky Seminar - 4th European Seminar; MAR 24-26, 2009; Tatranska Lomnica, SLOVAK REPUBLIC. 2009.

Paulsen, P (2008): Qualitätsaspekte bei Wildwürsten und Wildschinken. Akademie "Grünes Kreuz"; MAY 7, 2008; Vienna, AUSTRIA. 2008.

Paulsen, P (2008): Bestimmung von Enterobacteriaceen in Lebensmitteln. Workshop "Betriebshygiene und Kontrolle in der fleischverarbeitenden Industrie - Umsetzung in die Praxis"; JAN 1, 2008; Vienna, AUSTRIA. 2008.

Paulsen, P; Aydin, A; Smulders, FJM; Wanda, S (2008): E. Coli in Meat and Meat Preparations: Occurence, Significance, Legal Limits and Control Strategies. Food Products Safety and quality management X.; OCT 15-17, 2008; Strbske Pleso, SLOVAK REPUBLIC. 2008.

Bauer, F; Vali, S; Paulsen, P (2007): Formation of biogenic amines and fat oxidation products in wild boar salami. 285-288.-EURO FOOD CHEM XIV; 29.-31.08.2007; Paris.

Paulsen, P (2007): Labelling of products of animal origin : the main problems during intra-community trade. TAIEX Seminar on labelling of foodstuffs ; OCT 22-24, 2007; Mojmirovce, SLOVAK REPUBLIC. 2007.

Paulsen, P (2007): Innovations in microbiological testing methodologies. Int. Assoc. for Food Protection - Innovations in Food Safety Management ; NOV 30 - DEC 01, 2007; Barcelona, SPAIN. 2006.

Paulsen, P (2007): Performance of official controls of foodstuffs in accordance with Regulation (EC) 854/2004 and 882/2004. TAIEX Seminar on labelling of foodstuffs ; OCT 22-24, 2007; Mojmirovce, SLOVAK REPUBLIC. 2007.

Paulsen, P; Smulders, FJM (2007): Die Expositionsabschätzung für Schrote in Fleisch von Feldhasen als Teil einer quantitativen Risikobewertung für physikalische Fremdkörper. 61-61.-48. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 25-28, 2007; Garmisch-Partenkirchen.

Vodnansky, M; Treml, F; Paulsen, P; Winkelmayer, R (2007): Zoonosen bei Feldhasen in Österreich, der Tschechischen Republik und in der Slowakei. 63-63.-48. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 25-28, 2007; Garmisch-Partenkirchen.

Paulsen, P (2006): TEMPO (R)- Evaluierung für die Fleischindustrie. Seminar "Aktuelles aus der Lebensmitteldiagnostik"; JAN 19, 2006; Vienna, AUSTRIA. 2006.

Paulsen, P (2006): Histamin und andere biogene Amine aus Sicht des Lebensmittelhygienikers. Seminar Fa. r-biopharm; JUL 5, 2006; Vienna, AUSTRIA. 2006.

Paulsen, P (2006): Microbiological Testing of Meat & Products - Motivation and Methods. Annual Conference of the Europ. College of Vet. Public Health; DEC 7-8, 2006; Lyon, FRANCE. 2006.

Paulsen, P (2006): Mikrobiologische Grenzwerte bei Lebensmitteln, insbesondere von Fleisch und Fleischwaren. Seminar der Fa. r-biopharm; OCT 20, 2006; Vienna, AUSTRIA. 2006.

Paulsen, P; Smulders, FJM (2004): Reduction of the microbial contamination of carcasses and meat cuts with particular reference to the application of organic acids. Food Saf Assur Vet. 177-199.-Euroconference on Safety Assurance During Food Processing; SEP 29-OCT 01, 2001; Vienna, AUSTRIA. IN: Smulders, FJM [Hrsg.]: Safety assurance during food processing. (Food safety assurance and veterinary public health ; 2);

Hofbauer, P; Paulsen, P; Deibl, J; Smulders, FJM (2003): Zur Bestimmung der Oberflächenkeimzahl von Rinder- und Schweineschlachtkörpern: Erfahrungen mit der Umsetzung der EU Entscheidung 2001/471 EG in Österreichisches Recht. 219-221.-44. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 24-27, 2003; Garmisch- Partenkirchen, Germany. (ISBN: 3-936815-85-2 )

Bauer, F; Paulsen, P; Wasserbacher, B; Hagen, U; Ralph, A; Elmadfa, I; Bardocz, S (2002): The intake of biogenic amines in the diet. 149-156.-Workshop on Biologically Active Amines in Food Processing and Amines Produced by Bacteria; SEP 07-10, 2000; Tuusula, Finland. IN: Morgan, DML [Hrsg.]: COST 917 - Biogenically Active Amines In Food, Vol VI; European Commission - Science Research Development;

Hagen, U; Paulsen, P; Bauer, F (2002): Gehalte von biogenen Aminen und anderen N-hältigen Verbindungen in der Fischmuskulatur unter dem Einfluß verschiedener Zubereitungstechniken. -28. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin; MAY 7-10, 2002; Meran . Abstract P 33;

Paulsen, P; Smulders, FJM (2002): The EU White Paper of Food Safety. Proceedings of lectures and posters. Hygiena Alimentorum. 20-21.-Hygiena Alimentorum XXXIII; Jun 5-7, 2002; Strbske Pleso, Slovakia.

Suppin, D; Rippel-Rachle, B; Paulsen, P; Schopf, E; Smulders, FJM (2002): A case-study of the microbiological condition of a carp pond and the associated fish quality, with particular reference to human pathogens. 355-357.-Conference on Food Safety in the Pre-Harvest Phase; VIENNA, AUSTRIA. IN: Smulders, FJM [Hrsg.]: Food safety assurance in the pre-harvest phase;

Bauer, F; Paulsen, P; Hagen, U; Wasserbacher, R; Elmafada, I; Ralph, A; Bardocz, S (2001): The intake of biogenic amines in the diet. 17. International Congress of Nutrition, Vienna, Austria, August 2001. Annals of Nutrition and Metabolism (45), Suppl.1 308-308.

Poster

Bauer, S; Dicakova, Z; Vataščinová, T; Bauer, F; Paulsen, P (2019): Contents Of Biogenic Amines In And Microbiological Condition Of Bryndza From Approved Dairy Plants In Slovakia. 196-200.-Hygiena Alimentorum XL; MAY 15-17, 2019; Strbske Pleso, Slovakia. (ISBN: 978-80-8077-620-6 )

Csadek, I; Eschlböck, F; Walsh, J; Modic, M; Smulders, FJM; Paulsen, P (2019): Antibakterielle Wirkung von mittels Dielektrischer-Barriere-Entladung erzeugtem kaltem atmosphärischem Plasma auf Schneidbrettoberflächen. 261-262.-60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz; Sep 24-27, 2019; Garmisch-Partenkirchen, Germany. (ISBN: 978-3-86345-492-0 )

Koch, J; Smulders, FJM; Paulsen, P (2019): Mikrobiologische Qualität von tiefgekühltem BARF Hundefutter aus Rindermuskulatur. 443-444.-60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz; SEP 24-27, 2019; Garmisch-Partenkirchen, Germany. (ISBN: 978-3-86345-492-0 )

Kukleci, E; Hamidi, A; Pilz, B; Paulsen, P; Smulders, FJM (2019): Chemische Zusammensetzung von Brühwursterzeugnissen aus der Republik Kosovo. 451-452.-60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz; Sep 24-27, 2019; Garmisch-Partenkirchen, Germany. (ISBN: 978-3-86345-492-0 )

Paulsen, P; Lesjak, I, Petrag, T; Pilz, B; Bauer, S (2019): Qualitätseigenschaften von Krähenfleisch (Corvus corone). 467-468.-60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz; Sep 24-27, 2019; Garmisch-Partenkirchen, Germany. (ISBN: 978-3-86345-492-0 )

Hufnagel, PT, Smulders, FJM; Paulsen, P; Schuen, A (2018): Analyse von Lebensmittelketten in der "cook and chill" Verpflegslogistik des Österreichischen Bundesheeres. 141-141.-59. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz der DVG; SEP 25-28, 2018; Garmisch-Partenkirchen, Germany.

Kukleci, E; Smulders, FJM; Hamidi, A; Paulsen, P (2018): A survey on the microbiological condition of ready-to-eat meats in Kosovo. 146-147.-59. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz der DVG; SEP 25-28, 2018; Garmisch-Partenkirchen, Germany.

Paulsen, P; Thaler, M; Schramel, JP; Peham, C (2018): Adaptierung eines portablen Resilienztestgeräts für die Bestimmung der Zartheit von Fleisch. 190-191.-59. Arbeitstagung des Arbeitsgebiets Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz der DVG; SEP 25-28, 2018; Garmisch-Partenkirchen, Germany.

Bauer, S; Jovanovic, N; Bauer, F; Vali, S; Paulsen, P (2016): Contents of Biogenic Amines and Polyamines in Sushi in Vienna. -XVIII Food Products Safety and Quality Management; OCT 26-28, 2016; Stara Lesna, SLOVAKIA.

Dicakova, Z; Anderkova, B; Paulsen, P; Bystricky, P (2016): Polyamine contents in selected foods. 175-179.-Hygiena alimentorum XXXVII; MAY 18-20, 2016; Strbske Pleso, SLOVAKIA. (ISBN: 978-80-8077-486-8 )

Paulsen, P; Schopf, E (2016): Lage der Schusswunden bei Rehen, Bewertung von Verschmutzungen und mikrobielle Belastung der Brust- und Bauchhöhle. 262-262.-57. Arbeitstagung des Arbeitsgebiets Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 27-30, 2016; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY. ATD und Lebensmittelkontrolle Sonderausgabe 27.9.-30.9.2016;

Dicakova, Z; Paulsen, P; Bystricky, P (2015): Health aspects of fish consumption in histamine intolerance. 255-257.-Hygiena Alimentorum XXXVI; MAY 13-15, 2015; Strbske Pleso, SLOVAKIA. (ISBN: 978-80-8077-458-5 )

Jakob, K; Paulsen, P (2015): Untersuchungen zur "geringeren Verderbsanfälligkeit" bei Wildfleisch. 246-246.-56. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes "Lebensmittelhygiene" der DVG; SEP 29- OKT 2, 2015; Garmisch Partenkirchen, GERMANY. ATD Sonderausgabe;

Malesevic, M; Smulders, FJM; Paulsen, P (2015): Detection of Alaria alata mesocercariae in wild boar in floodplains along the Danube river, Serbia. 23-23.-IRFGMH Conference 2015; SEP 10-11, 2015; Edinburgh, UK.

Paulsen, P (2015): Wildbret-Direktvermarktung: Neue Herausforderungen, neue Chancen. Akademie Grünes Kreuz; APR 8, 2015; Vienna, AUSTRIA. 2015.

Paulsen, P; Awaiwanont, N; Smulders, FJM (2015): Wachstum von Listeria monocytogenes in "Sulz" und der Effekt des Zusatzes von Milch- oder Essigsäure. 181-181.-56. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes "Lebensmittelhygiene" der DVG; SEP 29- OKT 2, 2015; Garmisch Partenkirchen, GERMANY. ATD Sonderausgabe;

Paulsen, P; Schuhmann-Irschik, I; Sager, M; Bauer, F (2015): Assessment of primary oxidation products in venison with embedded copper fragments subjected to culinary processing. 24-24.-IRFGMH conference 2015; SEP 10-11, 2015; Edinburgh, UK.

Awaiwanont, N; Smulders, FJM; Paulsen, P (2014): Growth of Listeria monocytogenes in a traditional Austrian meat jelly product. 36-36.-Annual Scientific Conference and Annual General Meeting of the European College of Veterinary Public Health: Evidence-informed decision-making within Veterinary Public Health; OCT 6-8, 2014; Copenhagen, DENMARK. IN: Nielsen, SS (Ed.): Proceedings of the Annual Scientific Conference and the Annual General Meeting of the European College of Veterinary Public Health;

Nauman, K; Smulders, FJM; Paulsen, P (2014): Analysis of the beef chain in Pakistan and evaluation of food safety implications of the introduction of shelf-stable beef products. 37-37.-Annual Scientific Conference and Annual General Meeting of the European College of Veterinary Public Health: Evidence-informed decision-making within Veterinary Public Health; OCT 6-8, 2014; Copenhagen, DENMARK. IN: Nielsen, SS (ed.): Proceedings of the Annual Scientific Conference and the Annual General Meeting of the European College of Veterinary Public Health;

Paulsen, P; Berger, EM; Kukla, P; Bachkönig, N (2014): Untersuchungen zum Vorkommen des Duncker´schen Muskelegels bei Wildschweinen in Westungarn und Ostösterreich im Jahr 2013. 55. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, GERMANY, SEP 23-26, 2014. Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle (Sonderausgabe) 246-246.

Sager, M; Paulsen, P; Bauer, F; Irschik, I (2014): Simulation der Freisetzung von Metallen aus in Wildfleisch eingebetteten Geschoßteilen während Fleischlagerung und -Verdauung. 55. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, GERMANY, SEP 23-26, 2014. Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle (Sonderausgabe) 251-251.

Paulsen, P; Forejtek, P; Hutarova, Z; Vodnansky, M (2013): Untersuchungen zum Vorkommen des Duncker´schen Muskelegels bei Wildschweinen in der tschechischen Republik. 54. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, GERMANY, SEP 24-27, 2013. Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle (2013, Sondernr.) 235-235.

Pfeifer, A; Gaussmann, B; Irschik, I; Vali, S; Bauer, F; Paulsen, P (2013): Nutzung von Dachsen als Lebensmittel: Fragen der Lebensmittelsicherheit und -qualität. 54. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, GERMANY, SEP 24-27, 2013. Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle (2013, Sondernr.) 236-236.

Awaiwanont, N; Pongsopawijit, P; Paulsen, P (2012): Bush meat consumption and possible risks to consumers in Thailand. 38-39.-IRFGMH 2012: Game meat hygiene in focus; OCT 11-12, 2012; Vienna, AUSTRIA. (ISBN: 3-901950-10-9 )

Irschik, I; Sager, M; Paulsen, P; Bauer, F (2012): Abschätzung der Kupfer- und Fremdkörper- Exposition des Konsumenten beim Verzehr von „bleifrei“ erlegtem Wild. 233-233.-53. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 25-29, 2012; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY. IN: Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle, Sonderausg. 2012;

Irschik, I; Wanek, C; Bauer, F; Sager, M; Paulsen, P (2012): Composition of bullets used for hunting and food safety considerations. 55-55.-IRFGMH 2012: Game meat hygiene in focus; OCT 11-12, 2012; Vienna, AUSTRIA. (ISBN: 3-901950-10-9 )

Pfeifer, A; Smulders, FJM; Paulsen, P (2012): Einfluss der Behandlung mit Milchsäure auf die mikrobiologische Qualität von vakuumverpacktem Fasanenfleisch. 240-240.-53. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 25-29, 2012; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY. IN: Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle, Sonderausg. 2012;

Urosevic, M; Paulsen, P; Petrovic, J; Ristic, Z; Jajic, I (2012): The Importance of Trichinellosis and other Zoonoses of the Wildlife in the West-Balkan Region. 113-117.-International symposium on hunting "Modern aspects of sustainble management of game population"; JUN 22-24, 2012; Zemun-Belgrade, SERBIA. Publ.: University of Belgrade, Faculty of Agriculture, Zemun, Serbia.; (ISBN: 978-86-7834-153-3 )

Paulsen, P; Smulders, FJM; Tichy, A; Aydin, A; Höck, C (2010): Minced meat examination according to Reg. (EC) 2073/2005 in small outlets of a supermarket chain. 37-37.-ECVPH Annual Scientific Conference and Annual General Meeting 2010; OCT 6-8, 2010; Sempach, SWITZERLAND. Eigenverlag der Vetsuisse Fakultät der Univ. Bern und Zürich ;

Wanda, S; Vali, S; Paulsen, P; Budai, M; Smulders, FJM (2010): Development of a polyamide-based antimicrobial food packaging film as carrier of lactic acid and its potential application in fresh meat. 59-60.-International Meeting on Advancing Beef Safety and Quality through Research and Innovation; OCT 5-7, 2010; Aberyswyth, UK. In: Duffy, G. (ed.): Proceedings of an International Meeting on Advancing Beef Safety and Quality through Research and Innovation; (ISBN: 1-84170-569-1 )

Wanda, S; Vali, S; Paulsen, P; Budai, M; Smulders, FJM (2010): A novel approach to integrate lactic acid as an antimicrobial in polyamide - based food packaging films. Food Packaging Innovations; 5 – 6 OCT, 2010 ; Graz, Austria. 2010.

Wanda, S; Vali, S; Paulsen, P; Smulders, FJM (2010): Effectiveness of polyamide – based antimicrobial packaging film on the growth of E.coli O157:H7 and surface spoilage bacteria in beef. 61-62.-International Meeting on Advancing Beef Safety and Quality through Research and Innovation (organized by ProSafeBeef) ; 5 – 7 OCT, 2010 ; Aberyswyth, Wales, UK. In: Duffy, G. (ed.): Proceedings of an International Meeting on Advancing Beef Safety and Quality through Research and Innovation; (ISBN: 1-84170-569-1 )

Wanda, S; Vali, S; Paulsen, P; Smulders, FJM (2010): Antimicrobial potential of polyamide - based packaging films to ensure beef safety. Food Packaging Innovations; 5 – 6 OCT, 2010 ; Graz, Austria. 2010.

Fettinger, V; Paulsen, P; Smulders, FJM (2009): Hygienekontrollen in Direktvermarkterkursen für Wildfleisch und Wildfleischerzeugnisse in Niederösterreich. 175-175.-50. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 29 - OKT 2, 2009; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY.

Fettinger, V; Paulsen, P; Smulders, FJM (2009): Structure, training and product range in direct supply of game meat to consumers and retailers in Lower Austria: Implications for food hygiene and safety. 31-32.-IRFGMH conference: Game meat hygiene in focus; JUN 18-19, 2009; Brno, CZECH REPUBLIC. (ISBN: 978-80-7305-077-1 )

Hien, PTT; Paulsen, P; Baumann, MPO; Lampang, KN; Pinthong, R (2009): Microbiological Contamination of Fresh Minced Pork from Retail Market in Hanoi, Vietnam. 8-8.-Food Safety and Zoonoses Symposium for Asia Pacific; JUL 27-28, 2009; Chiang Mai, THAILAND. Ed.: Veterinary Public Health Centre for Asis Pacific, Faculty of Vet. Medicine. Chiang Mai University, Chiang Mai 50100, Thailand ;

Nagy, J; Paulsen, P; Popelka, P; Lazar, P; Soroka, J; Ledecky, V; Marcincak, S; Korenekova, B (2009): Evaluation of some parameters of post mortem changes of pheasant (Phasianus colchicus). 42-42.-IRFGMH conference: Game meat hygiene in focus; JUN 18-19, 2009; Brno, CZECH REPUBLIC. (ISBN: 978-80-7305-077-1 )

Paulsen, P; El Ghareeb, WR; Aydin, A; Devulder, G (2009): Application of an Automated MPN system for Enumeration of Bacterial Counts on Food Contact Surfaces. 2009 IAFP European Symposium; OCT 7-9, 2009; Berlin, GERMANY. 2009.

Diehl, Y; Lackner, O; Paulsen, P (2006): Vergleich von destruktiver Methode und Kratzschwammtechnik bei der Routinebeprobung von Fleischoberflächen. 194-194.-47. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 26-29, 2006; Garmisch-Partenkirchen.

Hofbauer, P; Paulsen, P; Winkelmayer, R; Mayrhofer, S; Hilbert, F; Suppin, D; Smulders, FJM (2003): Untersuchungen zur mikrobiellen Kontamination von Rehkarkassen auf der Prozeßstufe "Anlieferung an den Wildzerlegebetrieb". 445-448.-44. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 24-27, 2003; Garmisch- Partenkirchen, Deutschland. (ISBN: 3-936815-85-2 )

Paulsen, P; Mayrhofer, S; Hilbert, F; Smulders, FJM (2003): Zum Nachweis von Campylobacter sp. in gefrorenem und gekühltem Fleisch mittels ELFA Nachweissystem (Vidas) und kultureller Voranreicherung. 68--43. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG; SEP 24-27, 2002; Garmisch- Partenkirchen, Germany.

Mayrhofer, S; Paulsen, P; Hilbert, F; Smulders, FJM (2002): Nachweis von Campylobacter spp. in gefrorenem Fleisch mittels ELFA Nachweissystem und kultureller Voranreicherung. -28. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin; MAY 7-10, 2002; Meran. Abstract P 32;

Paulsen, P; Smulders, FJM (2002): Evaluating the diagnostic performance of Trichinella testing of wild boar meat in Lower Austria. -3rd Euroconference on Food Safety and Veterinary Public Health: Monitoring and surveillance; SEP 07-09, 2002; Dublin.

Suppin, D; Paulsen, P; Schopf, E; Smulders, F.J.M (2002): A survey of the microbiological condition of sushi from Viennese retail operations. 2nd Euroconference on Food Safety and Veterinary Public Health. Vienna, Austria, 29.09.-01.10.2001, p.1. , .

Rippel-Rachlé, B; Paulsen, P; Schopf, E; Smulders, FJM (2000): Untersuchungen zur bakteriellen Mikroflora, unter Berücksichtigung humanpathogener Keime, in einem österreichischen Aquakulturbetrieb (Karpfenteich). 176-179.-Symposium Fisch und Wild, Lebewesen und Lebensmittel; MAR 02-03, 2000; Vienna, Austria. (ISBN: 3-900554-26-9 )

Suppin, D; Rippel-Rachlé, B; Paulsen, P; Schopf, E (2000): A case-study of the microbiological condition of an carp pond and the associated fish quality with particular reference to human pathogens, 1st Euroconference on Food Safety and Veterinary Public Health, Vienna, Austria. 30.09.-02.10.2000, p.1. , .

Paulsen, P (2004): Wildfleisch - Gewinnung , Zusammensetzung und hygienische Beschaffenheit. Lebensmittel Tierischer Herkunft Teil 1: Fleisch und Fleischerzeugnisse,Tagungsband der Fortbildungsveranstaltung am 16. September 2004,

Hilbert, F; Mayrhofer, S; Paulsen, P; Smulders, F.J.M (2003): Coexistence of antimicrobial resistant Salmonella and E. coli in food. Salmonella: Pathogenesis, Epidemiology, and Vaccine Development, Sardinia, Italy, Sept., 20-24, 2003. Salmonella: Pathogenesis, Epidemiology, and Vaccine Development, Sardinia, Italy, Sept., 20-24, 2003.

Hagen, U; Paulsen, P; Bauer, F (2002): Studies on management of the histamine risk in fish for human nutrition and petfood based on temperature control. 3rd Euroconference on Food Safety and Veterinary Public Health Monitoring and surveillance, Dublin, 07.09.-09.09.2002. 3rd Euroconference on Food Safety and Veterinary Public Health Monitoring and surveillance, Dublin, 07.09.-09.09.2002.

Hagen, U; Paulsen, P; Bauer, F (2002): Konzentrationen stickstoffhältiger Verbindungen in Fisch in verschiedenen Verarbeitungsstufen. Tagungsband Österr. Lebensmittelchemikertage 2002, St. Pölten, 5.- 7.6.2002. Tagungsband Österr. Lebensmittelchemikertage 2002, St. Pölten, 5.- 7.6.2002.

Paulsen, P (2002): Nachweis von Campylobacter sp. in Fleischproben. Workshop , Hygiene Institut der KF Universität Graz und BioMerieux Austria, 28.6.2002. Workshop , Hygiene Institut der KF Universität Graz und BioMerieux Austria, 28.6.2002.

Paulsen, P (2002): Erfahrungen mit dem DIASALM Nährboden zum Nachweis von Salmonellen in Fleisch und Fleischwaren im Vergleich mit dem MSRV Medium. DIASALM Nährboden , VWR (Merck), 24.10.2002. DIASALM Nährboden , VWR (Merck), 24.10.2002.

Suppin, D; Paulsen, P; Schopf, E; Smulders, F.J.M (2002): Untersuchungen zur sensorischen und mikrobiologischen Beschaffenheit von Frischfisch aus dem Wiener Handel. Lebensmittelchemikertage 2002, St. Pölten, Österreich, 5.6.- 7.6.2002. Lebensmittelchemikertage 2002, St. Pölten, Österreich, 5.6.- 7.6.2002.

Dicakova, Z; Paulsen, P; Bystricky, P; Cabadaj, R; Sokol, J (2001): Determination of some biogenic amines in cheese by ion exchange chromatography. Strbske Pleso, SK, 5. - 7.06.2001. Hygiena Alimentorum XXII, Hygiena Alimentorum XXII, , .

Hagen, U; Paulsen, P; Bauer, F (2001): Concentrations of biogenic amines and polyamines in fresh fish sold at retail level in Vienna. COST 917: Biogenically active amines in foods , Krems, 10.-13.10.2001. COST 917: Biogenically active amines in foods , Krems, 10.-13.10.2001.

Paulsen, P (2001): Anatomie und Physiologie der Bolzenschuß- und Elektrobetäubung bei Schlachtrindern und - schweinen. Fortbildungsveranst. Ktn. Landesreg, Schloß Krastowitz, 27.-28.11.2001. Fortbildungsveranst. Ktn. Landesreg, Schloß Krastowitz, 27.-28.11.2001.

Paulsen, P (2001): Modelling microbial growth. 3. Workshop, Wien, 9.11.2001. 3. Workshop , Wien, 9.11.2001.

Paulsen, P. Hagen, U; Bauer, F (2001): Gehalte an biogenen Amionen in im Österreichischen Lebensmittelhandel befindlichen Fischkonserven. In: Tagungsbericht der. 37. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes , Garmisch-Partenkirchen, 25.-28.09.2000. 37. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes , Garmisch-Partenkirchen, 25.-28.09.2000.

Paulsen, P; Hagen, U; Bauer, F (2001): Simultaneous determination of histamine, polyamines and di- and trimethylamine in fish by a modified ion - moderated partition HPLC method. COST 917: Biogenically active amines in foods, Krems, 10.-13.10.2001. COST 917: Biogenically active amines in foods, Krems, 10.-13.10.2001.

Paulsen, P; Hilbert, F; Smulders, F.J.M (2001): Comparison of survival and growth of pathogens isolated from muscle foods vs. from in vitro cultures. First Sara Lee Meats Europe Conference , Lyon, 16. - 19.05. 2001. First Sara Lee Meats Europe Conference , Lyon, 16. - 19.05. 2001.

Rippel-Rachlé, B; Paulsen, P; Suppin, D; Schopf, E; Smulders, F.J.M (2001): Untersuchungen zur Listerienkontamination von Vakuumverpackten Räucherfischerzeugnissen aus dem österreichischen Handel. 41. Tagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, Deutschland, 25.-28.9.2000, S.346-350. , .

Rippel-Rachlé, B; Suppin, D; Paulsen, P; Schopf, E; Smulders, F.J.M (2000): Untersuchungen zum quantitativen Vorkommen von Listeria monocytogenes in geräuchertem Lachs. 27. Jahrestagung d. ÖGHMP, Hygiene und Medizin, Goldegg, Österreich. 23.-25.05.2000, S.37. , .

© Veterinärmedizinische Universität Wien Hilfe und Downloads