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Luf Wolfgang,

Presentations at scientific conferences

Presentation

Handl, S; Hellweg, P; Khol-Parisini, A; Rossmann, B; Thurner, K; Luf, W; Novak, J; Zentek, J (2007): Effekt von Oregano (O. majorana x O. vulgare) auf Leistung und antioxidative Kapazität von Wachteln. 169-173.-6. BOKU Symposium Tierernährung; NOV 15, 2007; Vienna, AUSTRIA. IN: Tagungsband 6. BOKU Symposium Tierernährung; (ISBN: 978-3-900962-70-8 )

Thurner, K; Rossmann, B; Luf, W (2005): Zur Entstehung von Cholesterinoxidationsprodukten während der Lebensmittelzubereitung und -lagerung. 159-164.-46. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes "Lebensmittelhygiene" der Deutschen Veterinärmedizinischen Gesellschaft; SEPT 27-30, 2005; Garmisch-Partenkirchen, GERMANY. 46. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes "Lebensmittelhygiene" der DVG Verlag: DVG Service GmbH; (ISBN: 3-938026-60-X )

Bauer, F; Siller, D; Kleineisen, S; Luf, W (2001): The influence of feeding sage and oregano on the oxidative stability of raw belly bacon. Roy Soc Ch. (269):386-388.-11th Eurofoodchem Meeting on Biologically-Active Phytochemicals in Food; SEP 26-28, 2001; Norwich, ENGLAND. IN: Pfannhauser, W [Hrsg.]: Biologically-active phytochemicals in food. (Special publication / Royal society of Chemistry ; 269);

Schlemmer, R; Razzazi, E; Hulan, HW; Bauer, F; Luf, W (2001): The effect of the addition of different spices on the development of oxysterols in fried meat. Roy Soc Ch. (269):471-473.-11th Eurofoodchem Meeting on Biologically-Active Phytochemicals in Food; SEP 26-28, 2001; Norwich, England. IN: Pfannhauser, W [Hrsg.]: Biologically-active phytochemicals in food;

Poster

Stessl, B; Luf, W; Wagner, M; Schoder, D (2008): Performance-Testung von sechs chromogenen Nährmedien zum Nachweis von Listeria monocytogenes. -31. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin; MAI 26-29, 2008; Bad Ischl, AUSTRIA.

Handl, S; Hellweg, P; Khol-Parisini A; Rossmann, B; Thurner, K; Luf, W; Novak, J; Zentek, J (2006): Effect of oregano (O. majorana x O. vulgare) on performance and antioxidative capacity of quails fed a diet rich in ù3 fatty acids. -10. Kongress der ESVCN; OCT 6-8, 2006; Nantes, France.

Handl, S; Hellweg, P; Khol-Parisini, A; Rossman, B; Thurner, K; Luf, W; Novak, J; Zentek, J (2006): Oregano (o. majorana x O. vulgare) has no effect on performance and antioxidative capacity of quails fed a diet rich in ù3 fatty acids. 10th Congress of the European Society of Veterinary and Comparative Nutition, Nantes, Frankreich, 5.-7.10.2006. 10th Congress of the European Society of Veterinary and Comparative Nutition, Nantes, Frankreich, 5.-7.10.2006.

Luf, W (2006): Oxidation of cholesterol in food - a challenge to food safety?. Helsinki, 17.11.2006. Helsinki, 17.11.2006.

Stessl, B; Zangana, A; Luf, W; Wagner, M; Schoder, D (2006): Validierung von festen chromogenen Nährmedien zum Nachweis von L. monocytogenes. 46. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, Deutschland, 27.09.-30.09.2005. 46. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG, Garmisch-Partenkirchen, Deutschland, 27.09.-30.09.2005.

Schoder, D; Zangana, A; Guster, K; Maichin A; Lema, B. Luf, W (2005): Identification and typing of Staphylococcus aureus isolated along the mikchain, in Tanzania, East Africa. COST Action 920 Meeting, Graz, 11.09.-13.09.2005. COST Action 920 Meeting, Graz, 11.09.-13.09.2005.

Maichin, A; Schoder, D; Luf, W (2004): Erhebung der Hygiene der Milchgewinnung und -verarbeitung in den Gebieten Dar es Salaam und Musoma in Tansania, Afrika. 45. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene, Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft , Garmisch-Partenkirchen, 28.09.-01.10.2004. 45. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene, Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft , Garmisch-Partenkirchen, 28.09.-01.10.2004.

Schoder, D; Zangana, A; Wagner M; Luf, W (2004): Wiederfindungsrate von Listeria monocytogenes im Käse und Produktionsumfeld eines österreichischen Bergkäseproduzenten: Erfahrungswerte aus 14 Jahren Listerien-Monitoring. 29. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin, Bad Ischl, 24. - 27. Mai 2004. 29. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin, Bad Ischl, 24. - 27. Mai 2004.

Bauer, F; Luf, W (2003): Improvement of oxidative stability and reduction of cholesterol oxide formation in nitrite cured meat products - preliminary results. Euro Food Chem XII, Brügge, Belgien, 24.09. - 26.09.2003. Euro Food Chem XII, Brügge, Belgien, 24.09. - 26.09.2003.

Luf, W (2002): Biologische Wirkung, Analytik und Vorkommen von Cholesterinoxiden in Lebensmitteln. Lebensmitteltechnisches Seminar, TU-Graz, Graz, 20. Nov. 2002. Lebensmitteltechnisches Seminar, TU-Graz, Graz, 20. Nov. 2002.

Luf, W (2002): Trends in der Inhaltsstoff-Differenzierung. Internationales Analytik Seminar der VDM gemeinsam mit Interlab, AFEMA und ADR: Die strategische Rolle der Analytik für Lebensmittelqualität und Lebensmittelsicherheit, München, 10.-11. Juni 2002. Internationales Analytik Seminar der VDM gemeinsam mit Interlab, AFEMA und ADR: Die strategische Rolle der Analytik für Lebensmittelqualität und Lebensmittelsicherheit, München, 10.-11. Juni 2002.

Luf, W; Bauer, F. H (2002): Antioxidative effects of herbs in meat products II - Slow down in fat changes. 1. European Symposium: Bioactive Secondary Plant Products in Veterinary Medicine, Wien, 4.-5. Okt. 2002. 1. European Symposium: Bioactive Secondary Plant Products in Veterinary Medicine, Wien, 4.-5. Okt. 2002.

Luf, W; Bauer, F. H (2002): Antioxidative effects of herbs in meat products I - Reduction of cholesterol oxide formation. 1. European Symposium: Bioactive Secondary Plant Products in Veterinary Medicine, Wien, 4.-5. Okt. 2002. 1. European Symposium: Bioactive Secondary Plant Products in Veterinary Medicine, Wien, 4.-5. Okt. 2002.

Böhm, J; Iben, Ch; Luf, W (2001): Dioxin Residues in the edible tissue of Broiler Chicken. ESVCN-Conference, Sursee, Switzerland, 13./14.09.2001. ESVCN-Conference, Sursee, Switzerland, 13./14.09.2001.

Razzazi, E; Fischer, M; Hulan, H.W; Luf, W (2001): The effect of light and temperature on occurence of cholesterol oxidation products in butter. Intern. Congress on dietary factors in cancer, Wien, Februar 2001. Intern. Congress on dietary factors in cancer, Wien, Februar 2001.

Schreiner, M; Razzazi, E; Luf, W; Böhm, J (2001): Einsatz der Kapillarelektorphorese in der Analyse wasserlöslicher Vitamine. Forum Analytik, Wien, Jänner 2001. Forum Analytik, Wien, Jänner 2001.

Schreiner, M; Razzazi, E; Luf, W; Leibetseder, J (2001): Determination of water solube vitamins using capillary electrophoresis. 17th Intern. Congress of Nutrition, Wien, 27.-31.08.2001. 17th Intern. Congress of Nutrition, Wien, 27.-31.08.2001.

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